Emil & Lime

Ytterligare en filosofitext från verkstan i Dieselverkstaden:

Om man gräver en gång rakt igenom jordklotet från Katthult i Småland kommer man upp (för det gör man faktiskt!) i en liten by som heter Billabong. I Katthult bor Emil, det vet alla, men inte många känner till att i Billabong, där bor den förfärlige Lime. Emil känner vi som pojken som alltid vill väl, men som ofta ställer till det. Emil har aldrig för avsikt att ställa till med hyss och att ha sönder saker, men han gör det ofta ändå. Lime är Emils raka motsats, han är en riktigt elak typ innerst inne och han vill ställa till med dumheter, det är bara det att han väldigt sällan lyckas. Alla i Billabong tycker att han är en sååå trevlig pojke, för de ser bara det han gör, inte det han tänker.

Untitled-42

För ett par dagar firade man Lime på det lilla torget i stan, han fick medalj och utsågs till ”Årets hjälte”. Skälet var att Lime hade räddat en flicka från att bli påkörd av en bil som körde upp på trottoaren. Vad ingen visste var att Lime egentligen hade tänkt putta ut flickan framför bilen för att skrämmas, men just då krängde bilen till och då såg det ut som om Lime räddade flickan från att bli träffad av bilen. Så här är det hela tiden, Lime vill göra dumma saker, men slumpen gör att det istället blir bra, och Lime är inte dummare än att han tar åt sig äran. Vad han egentligen tänkte håller han för sig själv. Alla människor i Billabong tycker att Lime är en fantastisk pojke. Konstigt, men så är det.

Best Friends

Med Emil är det tvärtom. Han har blivit gammal och ju äldre han blir desto värre saker gör han. Emils pappa är sedan länge död, så snickerboa hamnar han inte längre i, men i finkan har han suttit ett par gånger. En sak är sig lik: Emil vill aldrig göra något ont, det bara blir fel. Emils vänner har börjat tröttna. Folk håller sig nästan undan för man vet ju, att när Emil är med då är katastrofen nära, även om han egentligen är en snäll gubbe.

Nu ska du själv få välja vem skulle du helst vilja vara med. Säg att du skulle åka ut på en lång resa, vem skulle du välja som sällskap, Emil eller Lime?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s